Curriculum Vitae

Communicatie zit in de genen van Aize Bouma (1958). Hij is al ruim 35 jaar actief in het communicatievak. De basis voor zijn werkzaamheden worden gevormd door een brede ervaring in de journalistiek en het bedrijfsleven.

Aize Bouma was twintig jaar werkzaam in de actieve journalistiek: televisie, radio, dagbladen. Hij kreeg vooral bekendheid door zijn radiowerk als verslaggever voor de actualiteitenrubrieken van diverse landelijke omroepen (het huidige NPO Radio 1) en actualiteitenprogramma’s zoals Met het Oog op Morgen.

Aize Bouma vervulde in de journalistiek ook diverse managementfuncties. Hij was algemeen programmaleider en adjunct-directeur/hoofdredacteur van RTV Noord, de regionale omroep van de provincie Groningen. Voor zijn vernieuwende financieel programma ‘Een dubbeltje op z’n kant’ werd hem de Financiële Persprijs van de Amsterdamse Effectenbeurs toegekend.

Na zijn journalistieke loopbaan stapte hij over naar het bedrijfsleven. Hij onderhield als manager public affairs de politiek bestuurlijke relaties voor de Raad van Bestuur van energiebedrijf Essent in Den Haag en Brussel.

Hij had zijn bureau Aize Bouma Communicatie Consulting enkele jaren eerder al opgericht. Het bureau ontwikkelde zich zodanig succesvol dat hij in 1999 besloot zich hier volledig op te richten.

Aize Bouma Communicatie Consulting is een professioneel communicatiebureau en actief in het hele land. De specialisaties zijn:
- Communicatietrainingen
- Strategische communicatie advisering
- Discussieleider, dagvoorzitter, presentator

Download CV