Strategische communicatie advisering

Mede dankzij expertise opgedaan in het bedrijfsleven na zijn journalistieke loopbaan is Aize Bouma Communicatie Consulting gespecialiseerd in strategische communicatie advisering, gericht op het snijvlak van communicatie, strategie en management. Aize Bouma adviseert een groot aantal bedrijven en organisaties op de aandachtsvelden: in- en externe communicatie, strategie ontwikkeling en implementatie, positionering, imago opbouw/herstel, ‘damage control’en crisis- en calamiteitencommunicatie.

Sparringpartner
Aize Bouma is een veel gevraagd coach en sparringpartner. “It’s lonely at the top” en veel (eindverantwoordelijke) managers hebben er behoefte aan met enige regelmaat te reflecteren over hun organisatie en hun persoonlijk functioneren met iemand ‘van buiten’ die deskundigheid paart aan inlevingsvermogen. Aize Bouma voorziet in die rol voor een groot aantal opdrachtgevers.

Coaching
De coaching richt zich nadrukkelijker op persoonlijke ontwikkeling. Het kan gaan om het versterken van communicatie- maar ook leiderschapskwaliteiten. Zoals bijvoorbeeld managers die nog in hun (nieuwe) positie moeten groeien. Tot de doelgroep behoren ook communicatie adviseurs die zich verder willen ontwikkelen of naar een hoger niveau willen groeien.

Crisiscommunicatie
Ondernemingen en organisaties kunnen - veelal onvoorzien – worden geconfronteerd met buitengewoon communicatiegevoelige problematieken. Calamiteiten of gebeurtenissen die de organisatie ernstig kunnen schaden. Maar ook problemen binnen het management van de onderneming die leiden tot een scheiding der wegen. Juist op die momenten is acuut en doeltreffend communicatiebeleid van essentieel belang. Aize Bouma heeft uitgebreide ervaring op dit terrein.